Pages

Subscribe:

Monday, July 9, 2012

Review - The First Year MiPump (Double Pumping)

Salam semua..sihat? ^_^

ok, entry kali ni Dee nak cite pasal review pam yg Dee br beli rabu lepas..actually Dee minta tolong someone di FB untuk belikan..time kasih yg xterhingga kepada Owner Cherry E-Shop kerana sudi belikan pam ni untuk Dee ;)

Dee start berminat dengan pam ni bila tengah2 dok survey pam (sebelum ni dok guna Avent Manual je), nampak kat group KIM dalam FB, someone ni bgtau MiPump ni best sangat..best yg macam mana kan? dia cakap suction MiPump ni sama macam Medela Freestyle..terus Dee tertarik sebab Dee memang tengah cari yang ala-ala FS pon..yelah, nak beli FS xberkemampuan..hihi, malu ngat aih nak habaq..tapi habaq pi lah kan ;) dan dari situ lah Dee kenal Owner Cherry E-Shop (OCES) ni..dialah yg tolong belikan pam ni untuk someone di group KIM tu dan untuk Dee gak =)

Kami pon start ber'PM' kat FB..Dee ade tanya OCES ok tak suction MiPump sebab Dee tengah cari pam yg suctionnya lebih kurang sama ngan Avent Manual..rupanya OCES pernah guna Avent Manual sebelum ni dan tengah guna MiPump skang..OCES cakap bagi dia MiPump lagi best suctionnya dan hasil tak mengecewakan..hah, ape lagi..bagai pucuk dicita ulam mendatang..terus minta tolong OCES belikan if tak menyusahkan dia (katanya ofis OCES berdekatan dengan kedai yg jual MiPump)..OCES pon ok..kira deal terus lah..hehe

Rabu lepas MiPump sampai..Jumaat baru sempat nak rasmi..nak tengok ape hasilnya untuk sesi pertama di hari Jumaat yg mulia tu.......
.
.
.
.
.

tadaaaa!!!
Kanan - 6.5oz
Kiri - 2.5oz (sebab Saif dah melantak dulu sebelum tu..hehe)
Total = 9oz

Sangat2 ok laa kan dengan Saif dah minum dulu sebelah kiri..kalu tak sure bleh dapat lebih lagi ;) Jadi skang dah bleh jimatkan masa dan tak melenguhkan tangan + hasil lebih skit dari Avent Manual..pam pon comel..siap dapat tote bag lagi :) rasa sangat tak rugi invest untuk beli MiPump ni sebab sangat2 best..now it will be my new BFF..hehe..next time maybe bleh upgrade ke FS plak..memang itu yg diimpikan ^_~

4 comments:

~cahaya~ said...

aini pun pkai ni..bestt.. :)

..DeeYana.. said...

Hi aini..best kan!! hehe ;)

aLia said...

Brpa ya satu?

Rozita said...

tumpang baca n follow..